lauantai 29. syyskuuta 2012

Jättikasviksia Lepaalla

Kävin tänään Lepaalla ystäväni kanssa katsastamassa tämän vuoden satoa jättikasvisten sm -kisoissa. =) Olihan noilla kokoa! Jää kyllä auttamatta perus rehut kakkoseksi. =D


Virallista mittausta...



V ja iiiiso kurpitsa, en tiedä kuinka painava oli. Selvitän ja lisään painon kun tiedän, mutta oli ehdottomasti suurin. =)

Edit 8.10 Tuo kurpitsa painoi semmoiset 760kg!! Huh, on siinä kurpitsaa kerrakseen.


 Vesimeloni (vasemmalla takana) ja kurpitsoita (marrow?)
Jättiporkkanoita =)

Syyskuun sly

Vihdoinkin, pahoittelut parilleni viivästyneestä julkaisusta.... Laitettiin koko mun tietokone sileäksi, nyt alkaa taas olemaan jotensakkin toimintakuntoinen, mutta ei tästä enää oikein kunnolla toimivaa saa. =/ Mutta itse pakettiin, sehän oli jälleen aivan mahtava ja pääsin nyt minä vuorostani selailemaan sekä lueskelemaan Cake -lehteä.


Paketista löytyi:
-pikkusuklaita (hävisivät nopeasti kuvan ottamisen jälkeen parempiin suihin)
-vaniljasokeria
-2x hedelmäcoktail (näitä meillä käytetään mm. lihakastikkeeseen)
-luomu kasvisliemikuutioita
-2 pakettia ihanan syksyisiä servettejä
-reseptejä kokeiltavaksi ja ihanan syksyinen kortti
-sekä tietysti cake -lehti jota olisi pakko päästä tutkailemaan ihan rauhassa


Tässä vielä kortista kuva erikseen, on kyllä aivan mahtavasti onnistuttu saamaan syksyn tunnelma vangituksi kuvaan. <3 Kiitos sly:ni!


perjantai 7. syyskuuta 2012

Pikkuherra 1w!

Aika kuluu mielettömän nopeasti, kun juurihan tuo pikkuinen vasta syntyi. Nyt täytti jo 1w. ja kävelee ja tuhoaa paikkoja minkä ehtii. =D Onneksi meille osui aivan ihana ja lämmin sunnuntai juhlimiseen, seuraavana päivänä satoikin sitten ihan kiitettävästi. =) Tässä olisi hivenen herran tarjoamisia....


Tarjolla oli täytekakkua, muffineja, suklaapiirakkaa, pikkuleipiä, vaahtokarkkeja, tortillarullia ja naposteltavaksi vielä sipsejä ja suolakeksejä kera omien kirsikkatomaattien. =) Hivenen muumi -teemaiset synttärit, kun kahvit ja mehut joutui juomaan muumimukeista ja kakun kimppuunkin muumit olivat hyökänneet + muumikakkulautasia (kertis) ja muumi -ilmapalloja ja muumipöytäliinat (kertis). =)


Muumitäytekakku (noin 40hlö)

Pohjana 4 kappaletta kääretorttupohjia, jokainen voi tehdä omalla lempi ohjeellaan. Minä käytän usein tätä. Kyseisen kakun pohjat on tehnyt äitini jollakin omalla ohjeellan.

Pohja:

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta


Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi ja sekoita vaahtoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Levitä uunipellille ja paista 225 asteessa noin 8-10 min.

Täyte:

1,5 prk Lemon curdia
1l vispikermaa
2prk sitruunarahkaa
vaniljasokeria
sitruunamehua

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka, sekä oman makusi mukaan vaniljasokeria ja sitruunamehua.

Leikkaa yksi kääretorttupohja neljään osaan, tästä tulee pienempi kakku. Kolmesta muusta tulee isopi alaosa. Kakku on kostutettu vedellä. Kasaa molemmat kakut erillisinä, ne laitetaan päällekkäin vasta kuorrutettuina. Kostuta pohja, laita sille lemon curdia ja kermaa, lisää seuraava kerros ja täytä samoin, lisää viimeinen kerros kostuta ja laita vetäytymään. Kokoa pienempi kakku saman periaatteen mukaan.

Kuorrutus:

2pkt vihreää marsipaania
1pkt sinistä marsipaania
n. 0,5l vispikermaa
(vaniljakreemijauhetta)
sokerimassa-/ marsipaanikukkia ja lehtiä

Vaahdota kakun pinnalle tarkoitettu kerma, jos kerma vaikuttaa pehmeältä lisää sen joukkoon hivenen vaniljakreemijauhetta ja kuorruta molemmat kakut ohuelti kermalla (leikkaa ensin reunat suoriksi tarvittaessa).

Kauli vihreät marsipaanit yhdeksi suureksi levyksi, jolla saat peitettyä koko ison kakun. Mielestäni helpoin tapa kaulia marsipaani on tehdä se kahden muovin välissä (auki leikatut muovipussit), näin ei tarvitse käyttää tomusokeria apuna, riittää kun irroittaa muovia pari kertaa kaulitsemisen aikana. Toisen muovin avulla marsipaanin saa myös siirrettyä repeilemättä kakun pinnalle, ison kakun kuorruttamisessa kaverista on hyötyä. Helpompi saada marsipaani kerralla kohdilleen, ei tavitse sitten yrittää siirrellä. Painele marsipaani kakun reunoille ja irrota muovi marsipaanista.
Samalla tavoin kuorrutetaan myös pienempi kakku. Asettele pikkukakku ison päälle, haluamaasi kohtaan ja koristele kukin.

Juhlaväkeä "teltassa". =) Kukista osa on muuten tehty sly -ringistä saaduilla kukkamuoteilla ja geeliväreillä. Muffinit tehty samaisesta ringistä saatuihin vuokiin, ohjeen laitan niihin jahka haen sen äidiltäni. =)